vrijdag 10 juni 2022

Dag 4 - Ring of Kerry

Hallo allemaal, In dit hotel slaap je niet zo lekker als in het vorige. Het is te warm op de kamer en het open raam geeft te weinig verkoeling. Vandaag wilden we de Ring of Kerry gaan rijden. Dat is een rondje dat de kust volgt van het schiereiland Iveragh, in de county Kerry. Gisteravond gekeken wat we wilden zien, want alles kan niet. De route is bijna 200 km en een paar plekken die we wilden zien liggen niet op de Ring of Kerry. De meeste mensen starten met de Ring in Killarney en daar staat toevallig ons hotel. Omdat op sommige plekken de wegen smal zijn, wordt geadviseerd om de Ring tegen de klok in te rijden. Bussen doen dan namelijk ook en dan kom je deze niet op de andere weghelft tegen. Toen we het hotel verlieten regende het keihard. We hebben nog even onder het afdak van het hotel gewacht tot dat het iets droger was voordat we naar de auto renden. Toen we 10 minuten in de auto zaten werd het droog en brak soms de zon door. Er stond een stormachtige wind. De eerste stop was bij Rossbeigh beach. Daar waaide je zowat om, wat een wind. En wat een natuurkracht dat water dat op de rotsen sloeg. Het waaide daar te hardd om een stuk te lopen. Maar het was er wel erg mooi.
We zijn toen doorgereden naar Portmagee. Daar zag ik een bord naar de Kerry Cliffs. Ik had gelezen dat het uitzicht daar mooi is, maar we hadden dit niet in de route opgenomen, omdat dit niet bij de Ring of Kerry hoort, maar bij de Skellig Ring. Maar omdat het zo dicht bij was, stelde ik voor om daar toch naar toe te rijden. Was maar een paar kilometer van Portmagee. Toen we daar parkeerden, begon het weer te regenen. En het waaide nog keihard. Andere mensen gingen gewoon door de regen. Wij besloten te wachten tot dat het iets droger was. Vorige week heb ik nog van die wegwerp regencapes gekocht bij de ANWB. Ziet er niet uit, maar hier kent toch niemand ons. Die hebben we aangegaan.
De entree was 5 euro pp. Het was ongeveer 10 minuten lopen naar de rotsen. Het laatste stukje was bergop en tegen een hele harde wind in. Was inderdaad een prachtig uitzicht en met die wind ook nog eens indrukwekkend, dat opspattende water tegen de kust. Toen we bij het uitzichtpunt waren was het bijna droog. Het water in de diepte spatte echter zo hoog op dat je wel nog een waas van water over je heen kreeg. Werd je niet echt nat van. De seasalt spray die in mijn haar spuit had je daarna niet meer nodig.
Daarna wat gedronken in Portmagee.
De volgende stop was Waterville. Dat was vooral een boulevard. Er stonden wat hotels, maar die zagen er wat verlaten uit. Covid niet overleeft? Ook hier weer een mooi uitzicht op wilde water. Er stond een standbeeld van Charlie Chaplin. Schijnt dat hij hier regelmatig met vakantie ging. We hebben in Waterville stukje over de boulevard gelopen.
Voordat we richting Sneem reden hebben we een afslag genomen naar Staigue stone fort. Gelezen dat dit een mooi ringfort was. Dit was een km of 4 van de route af, over een smalle eenbaansweg. Als je een tegenligger zag moest een van de twee wachten bij een uitsparing in de weg zodat je elkaar kon passeren. Wij moesten alleen wachten op een paar schapen. Vanaf de parkeerplaats was het een paar minuten lopen naar het fort.
In Sneem hebben we een broodje gegeten. Het was toen al 15 uur. Veel bussen gezien in Sneem. Een iets groter dorp. De plaatsjes stellen niet veel voor hier. Meestal 1 hoofdstraat. Ook in Kenmare hebben we rondgelopen. Daar was het best wel druk.
En daarna via het nationale park van Kilarney terug naar het hotel. We zagen een paar mooie plekken om een foto te maken. Kletsnat geregend. Maar toen was de dag toch bijna om. De foto's doen we morgen over. We hebben vanavond in Killarney een pizza gegeten en alvast een reservering voor morgen gemaakt bij een Mexicaans restaurant. Het was erg druk in dé straat van Killarney. Het was weer een leuke dag vandaag en veel mooie dingen gezien! De weersvoorspelling voor morgen is goed. Hopelijk een droge dag. Groetjes, Peter en Monique

Geen opmerkingen:

Dag 9 - Dublin

Hallo allen, Peter ging zich vannacht minder lekker voelen. Veel hoesten, zweten. Koorts denk ik. Vervelend als je nooit ziek bent en dan ...