zaterdag 2 oktober 2021

Dag 8 - Valle delle Ferriere

2 oktober 2021 Hallo allemaal, Vandaag om 7:45 opgestaan. We wilden niet te laat in Pontone zijn waar de wandeling, Valle delle Ferriere (vallei van de ijzerfabrieken) start. Je kunt ook starten vanuit Amalfi. Pontone ligt op dezelfde berg als Ravello waar we gisteren waren. Duurde weer een tijdje eer we er waren, want voor ons reed een bus met een minder ervaren chauffeur leek het.
Toen we in Pontone aankwamen zijn we door gereden tot we niet meer verder konden. Er waren parkeerplaatsen, maar daar gold een parkeerverbod. Een vrouw kwam naar ons toe en zei dat je daar voor 15 euro kon parkeren. We kregen een kaartje dat je achter het raam moest leggen. Daarna liepen we door naar een hok waar je kaartjes kon kopen voor het natuurreservaat, deze waren 5 euro pp.
Tussen Amalfi en Pontone ligt een vallei en deze leidt naar het natuurreservaat. Het is een uur lopen en een erg mooie wandeling. Het eerste deel was dalen over trappen en paden, daarna stuk gedaald via een pad van Maaskeien, al zullen die hier niet bij de Maas gehaald zijn. Je had een mooi zicht op Amalfi.
Na ongeveer een half uur kwamen we bij een ruïne/poort en kwam het pad vanuit Amalfi er bij. Op de heenweg kwamen we bijna niemand tegen. Was dus heerlijk rustig en alleen maar genieten van de natuur.
Na de poort vervolgden we de wandeling door een bos. Voelde gelijk wat koeler, maar na 10 minuten hadden we het weer net zo heet.
We liepen nu langs het riviertje Canneto en kwamen een paar kleine watervallen tegen. Het pad werd minder makkelijk. Moesten veel klauteren over keien die in de vorm van een trap gelegd waren en steeds omhoog, dan weer stuk vals plat. Toen kwamen we bij een houten brug en zagen een brede waterval en direct daarna moesten we weer flink omhoog.
Daarna weer een stuk vlak en aan het einde van het pad stond een tafeltje met 2 houtklotsen waar we even gezeten hebben. Daar stond ook een paard.
Even later kwamen er twee mensen aan die we eerder al op de fiets zagen. Leek ons best lastig fietsen met al die trappen, maar misschien wel goed te doen vanuit Amalfi. De mensen hadden in ieder geval besloten de fiets voor het laatste stuk te laten staan. We kwamen gelijk bij een gesloten poort aan. Volgens hen mocht je niet verder. In het hok waar je kaartjes kon kopen zat niemand, maar wij hadden in Pontone al kaartjes gekocht. Wij hebben de poort daarom geopend en zijn verder gegaan. De andere mensen keerden om (ben je zo ver gekomen draai je om voor het mooiste deel). Stukje verder zagen we de ranger. We lieten de kaartjes zien en konden verder. Wij denken dat die ranger met het paard gekomen is dat we eerder zagen. We kwamen bij een grote waterval. Maar het water dat er vanaf kwam was niet zo massaal als dat we op foto’s op internet gezien hebben. Op die foto’s zag je ook mensen baden onder de waterval. Het heeft hier al 5 maanden niet geregend. In voorjaar zal de waterval groter zijn. Paar meter verder kwam van de hele rotswand water. En de rotsen waren begroeid met mos en varens. Echt een paradijs daar. Prachtig! En we waren er helemaal alleen.
Toen we weer terug liepen kwamen we heel veel mensen tegen. Wij hadden dus geluk dat we daar alleen waren. We verbazen ons er alleen over dat die mensen er niet over verhit uitzagen. Op dat punt van de route waren wij al doorweekt van het zweet en deze mensen zagen eruit alsof ze naar de kerk gingen. Er liepen er zelfs bij op plastic teenslippers. De terugweg duurde ook een uur. Hieronder op de foto was halverwege. Linksboven ergens staat de auto.
We zijn weer naar hotel gegaan en hebben deze middag liggen lezen aan het zwembad. Morgen alweer de laatste dag. Al lijkt het dat we heel lang zijn weg geweest omdat we zoveel gedaan hebben. Morgen gaan we denk ik naar Amalfi. Ze hebben regen voorspeld. Groetjes, Peter en Monique

Geen opmerkingen:

Dag 9 - Dublin

Hallo allen, Peter ging zich vannacht minder lekker voelen. Veel hoesten, zweten. Koorts denk ik. Vervelend als je nooit ziek bent en dan ...