vrijdag 1 oktober 2021

Dag 7 - Ravello

1 oktober 2021 Hallo allemaal, Weer goed geslapen. Het bed in dit hotel is wat aangenamer. Het vorige was zo hard dat je blauwe plekken kreeg. 😉 Na het ontbijt hebben we bij de receptie aangegeven dat we vandaag de auto willen hebben. Iemand gaat deze dan halen bij de plek waar deze geparkeerd staat. In de straat zelf mag je niet parkeren en daarom zorgt het hotel hiervoor. Vanmorgen zijn we naar Ravello geweest. Dit ligt hier hemelsbreed 2,5 km vandaan, maar 350 m hoger. Je kunt er ook lopend naar toe, maar dat was ons iets te hoog en vooral te warm. Met de auto is het 8 km en kom je er via een steile slingerweg. Het was rustig op de weg. Ook in Ravello was het niet superdruk, terwijl dit toch een publiekstrekker is vanwege de mooie uitzichten op de Amalfikust.
We hebben de auto geparkeerd en moesten toen een aantal trappen beklimmen om bij het dorpsplein te komen. Dat was bijna helemaal leeg, een groot verschil met 4 jaar geleden. We zijn eerst naar villa Rufalo geweest. Dit is een villa uit de 13e eeuw met mooie tuin en nog mooier uitzicht. Daar wat rondgelopen en vooral uitzichten bewonderd. Je zult dit maar elke dag mogen zien vanuit je tuin.
Toen naar villa Cimbore. Deze ligt zo’n 600 m verder en bereik je na het beklimmen van wat trappen. Hier waren we al eerder. Ook hier een mooie tuin. Eerst in die tuin wat gedronken en toen rondgewandeld. De tuin was inmiddels weer verder opgeknapt in vergelijking met de vorige keer. En ook hier weer een spectaculair uitzicht op de kust.
Bij een bar (met uitzicht) hebben we een broodje gegeten.
Daarna nog wat door het dorp gelopen en toen weer vertrokken. Op de parkeerplaats hadden wat mensen onze auto klem gezet zodat het een tijdje duurde eer we los waren.
Vanmiddag weer aan het zwembad gezeten. Toen we hier in het dorp gingen eten liep er een oudere vrouw voor me. Zij had slippers aan met zo’n brede band over de voet. Die band was van glittergoud. Ik zei tegen Peter “wat een sjieke sjoon!”, kijkt die vrouw gelijk om. Zou ze het verstaan hebben? Heb maar gezegd dat ze beautifull waren en toen begon ze te stralen. Morgen gaan we weer wandelen. In de bergen achter Amalfi. Een route naar watervallen. Groetjes Peter en Monique

Geen opmerkingen:

Dag 9 - Dublin

Hallo allen, Peter ging zich vannacht minder lekker voelen. Veel hoesten, zweten. Koorts denk ik. Vervelend als je nooit ziek bent en dan ...