zondag 12 juni 2022

Dag 6 - Kliffen van Moher en Burren

Hallo allemaal, Tegen 9 uur zijn we vanmorgen vertrokken uit het hotel. Was een leuke tijd en ein Kerry en heel mooie omgeving. Als eerste stonden de kliffen van Moher op het programma. Overal lees je dat je deze bezocht moet hebben wanneer je in Ierland bent. Nou dat hebben heel veel mensen gedacht. Het was best wel een tijd rijden eer we er waren, en toen kwamen we aan bij een grote parkeerplaats. Daar stonden al tientallen bussen. Je kon alleen via een tickethok het parkeerterrein op en we moesten 12,50 euro per persoon aftikken om de kliffen te bezoeken. Het was een wandeling van een minuut of 10. Eerst gingen we een toilet zoeken. Ik vreesde dat ik daar heel lang in de rij zou staan, maar tot mijn verbazing was er niemand en het zag er keurig uit (wat me steeds opvalt voor de openbare toiletten in Ierland). Daarna richting de kliffen gelopen. Vooral traplopen om het hoogste punt te bereiken. En natuurlijk was het uitzicht mooi en indrukwekkend, maar wij vonden MizenHead een paar dagen geleden mooier, en ook omdat het rustiger was. Peter telde 31 touringcars en dan nog de vele auto’s. Er waren daar misschien wel 2000 mensen aan het rondlopen. We hebben niet de hele 8 km klif gelopen, stukje maar. Het waaide nog steeds erg hard, fris, maar gelukkig droog.
Ik had ergens gelezen dat je in Lisdoonvarna moest zijn voor een echte ierse belevenis tijdens de lunch in de pub (laatste foto is ergens onderweg naar dit dorp). Daar zou overal livemuziek zijn. Wel een lekkere tostie gegeten in een pub, geen muziek. We zaten even op de telefoon te kijken en zagen dat Max Verstappen gewonnen heeft. Hadden niet door dat de race al gestart was. Lisdoonvarna ligt aan de rand van Burren, nationaal park. Dit is een gebied met verschillende ondergronden, vooral kalksteen. Soort steenwoestijn. Ze noemen dit een maanlandschap. Verkarste heuvelketens. Er liggen overal keien waar men in vroeger tijden muurtjes langs de weilanden van heeft gebouwd. We zijn gestopt bij Poulnabrone, een grafmonument van 3000 voor Chr. Daar een stukje gelopen, was best fris met die wind.
Daarna was het nog ruim 80 km naar het hotel. Heel lang over gedaan. Veel wegen waar het niet opschoot, heel veel rotondes. Deze mooie berm zagen we onderweg nog.
Tegen 17 uur waren we bij het hotel. In de buurt van Galway. Het is een landhuis in een mooi park gelegen. Mooie, ouderwetse kamer met een hemelbed. Gelukkig wel een stevig en breed bed.
De hoteleigenaar vertelde dat hij 76 jaar is en het pand verkocht heeft aan een Amerikaan. Hij was volgens ons blij dat hij er vanaf was. Hee lekker gegeten in het hotel. De eigenaresse kookt zelf. Na het eten nog een uurtje bij de hoteleigenaren zitten kletsen.la De wifi is erg traag, Het uploaden van 1 foto duurt wel 15 minuten. Misschien dat we overmorgen in Dublin sneller internet hebben. Dan plaats ik de foto's van vandaag en morgen wel. Groetjes, Peter en Monique

Geen opmerkingen:

Dag 9 - Dublin

Hallo allen, Peter ging zich vannacht minder lekker voelen. Veel hoesten, zweten. Koorts denk ik. Vervelend als je nooit ziek bent en dan ...