dinsdag 10 augustus 2021

Dag 8 naar Lübeck

Hallo allemaal, Ik ben om 7 uur opgestaan en na het douchen zijn we tegen 8 uur gaan ontbijten. Toen Peter aan het douchen was heb ik de koffers herschikt. Smerige was in 1 koffer, en nog schone was in het andere. We waren gisteren gebeld door het hotel in Lübeck. Gaven door dat onze kamer overboekt was en dat ze ons een kleinere kamer konden aanbieden. Geen probleem, maar dan was er misschien minder plek om allebei de koffers te stallen. Dan is het makkelijk wanneer je het ene koffer niet meer hoeft te gebruiken. Uiteindelijk hebben we toch nog een kamer die best ruim is. Nadat we de koffiers in de auto hadden geladen zijn we naar Sellin gereden. Dit is ook een badplaats in Rügen. Ik had nog gezien dat ze daar een badhuis van vroeger tijden op de pier hebben staan (niet meer helemaal van vroeger tijden, want al een paar keer gerestaureerd). Ik ging er vanuit dat Sellin een vergelijkbaar dorp is als Binz, maar dat viel tegen. Het badhuis op de pier was leuk, maar verder was er geen boulevard.
Daarna nog naar Putbus gereden. Putbus heeft een mooi plein (circusvorm), maar dat zie je alleen maar vanuit de lucht. We hebben daar alleen maar een paar foto’s genomen. Toen begon het wat te regenen en zijn we weer vertrokken. De eerste foto heb ik van internet gehaald.
We hebben Rugen verlaten en zijn gestopt in Stralsund. Dat is ook een hansestad wordt via een brug met Rugen verbonden. In deze stad staan nog heel veel mooie oude gebouwen met mooie gevels. We hebben daar een uurtje rondgelopen en een broodje gegeten.
Tegen 13:30 uur zijn we gaan rijden naar Lubeck. Dat waren nog ruim 200 km. Tegen 16:00 uur waren we in het hotel. Ons hotel ligt net buiten de altstad. Met 5 minuten lopen ben je in de stad. Die gaan we morgen bekijken. Ziet er op het eerste oog heel mooi uit. Groetjes Peter en Monique

Geen opmerkingen:

Dag 9 - Dublin

Hallo allen, Peter ging zich vannacht minder lekker voelen. Veel hoesten, zweten. Koorts denk ik. Vervelend als je nooit ziek bent en dan ...