dinsdag 14 juni 2022

Dag 8 - naar Dublin

razendsnel internet in dit hotel. Foto's van gisteren en eergisteren zijn geplaatst Hallo allen, Weer om 9 uur gaan ontbijten. Dit keer zaten we alleen in de ontbijtzaal. Er was nu ook geen buffet, maar je kon gewoon bestellen wat je wilde en dan werd het à la carte geserveerd. Voor ons gemakkelijk, gewoon toast en Peter ook nog wat ham. Daarna de koffers gepakt. Ik had gelezen dat de hotelkamer in Dublin heel klein is. Daarom maar alvast de spullen die we nodig hebben in 1 koffer gedaan. Hoeven we straks niet zo te zoeken. uitgecheckt. We moesten het eten van eergisteren nog afrekenen. Onderweg zijn we gestopt bij Clonmacnoise. Dit zijn ruines van een kathedraal, 8 kerken, twee torens en kruizen die rond 545 zijn gebouwd. Het was destijds en in de eeuwen daarna een beroemd klooster. Maar nu alleen nog maar ruínes. Uiteraard was ook dit niet gratis. Hoppa, weer 20 euro om naar een paar ruines en oude graven te kijken. Of is dat nu oneerbiedig? Er werd ook nog een film getoond. En als je wilde kon je met een gids mee die dan e.e.a. uitlegde. Best sneu voor die man, want hij moest mensen ronselen voor een rondleiding. Niemand wilde mee.
Daarna weer een stuk gereden en gestopt in Kilbeggan. Daar is een whiskey distilleerderij en het leek Peter wel leuk om daar een tour te doen. Het dorp Kilbeggan zag er best wel mooi uit, maar het leek alsof ze corona niet overleefd hebben. Bijna alles was gesloten. Een zaak was open en daar hebben we een broodje gegeten. Daarna naar de Whiskey stokerij gelopen. De rondleiding was echter pas om 16 uur, 3 uur wachten hadden we geen zin in. Daar wat rond gekeken en toen weer terug naar de auto.
Het was toen nog ruim een uur rijden naar Dublin. Onderweg zei Peter dat het leek alsof hij longontsteking had. Hoesten, niet lekker voelen. Toen we in het hotel waren heeft hij op bed gelegen. En ik ook, want er is geen zitje in deze kamer. Piepklein. Een boutiekhotel. Leuk ingericht, maar krap. Tegen 19 uur toch nog even de stad in gelopen. Dat is hier al om de hoek. Peter had geen zin in warm eten. We zouden naar Subway gaan voor een broodje. Maar dat hebben we niet genomen, omdat je daar binnen niet kon zitten. Geen zin om met een broodje etend over straat te gaan. Daarom ergens een tostie gegeten. Toen we dat op hadden wilde Peter nog wel ergens wat gaan drinken. In een pub waar we naar binnen liepen was een voetbalwedstrijd aan de gang. We vroegen of Nederland – Wales op mocht. Ja geen probleem, moest ze even de manager vragen. De wedstrijd werd niet uitgezonden op de kanalen waar zij een abonnement op hebben. De wedstrijd werd daarom op een kleine tv gezet, denk via internet.
Hopelijk voelt Peter zich morgen weer beter. Hij heeft in ieder geval geen corona. Gaan we een stadswandeling doen. Dublin is 1000 keer leuker en mooier dan Cork. Groetjes

Geen opmerkingen:

Dag 9 - Dublin

Hallo allen, Peter ging zich vannacht minder lekker voelen. Veel hoesten, zweten. Koorts denk ik. Vervelend als je nooit ziek bent en dan ...