maandag 20 november 2017

2017 Florida - Pensacola


We zijn vandaag naar Pensacola geweest. We hebben de auto geparkeerd in het historisch centrum en daar wat rond gelopen. Er staat nog een aantal huizen van rond 1900 en in downtown zag je ook veel panden met Franse balkonnen. Dit deel van Florida heeft meer raakvlakken met Alabama en het diepe Zuiden, dan met de rest van Florida en dat is ook terug te zien.






dit was in een cafe

Er waren ook veel kunstuitingen in de stad. Bij ons zie je vaak van die porseleinen (?) koeien die beschilderd zijn. Hier heb je pelikanen.





We hebben ergens een broodje gegeten en zijn toen naar het National Naval Aviation Museum gereden, een museum over de luchtvaart bij de Amerikaanse marine.

We kwamen aan bij een militair terrein en bewaakte toegang. We werden aangehouden door een militair en zeiden dat we naar het museum wilden. We waren op het goede terrein zei hij, maar bij de verkeerde ingang. Hij wees ons de weg naar de andere ingang, nog 6 mijl verderop. Ook daar was weer controle bij de ingang. We moesten ons identificeren (gelukkig had ik paspoorten in de tas). Vond hij wel ingewikkeld. Een van de militairen zei dat hij alle “shit”  uit het paspoort moest invoeren in het systeem. We hebben daar wel 10 minuten in de auto zitten wachten en toen mochten we door.

Na een paar kilometer kwamen we uit op een groot parkeerterrein. Er stonden heel wat auto’s. Bij de ingang werd mijn tas gecontroleerd en werd gevraagd of ik wapens bij me had. Nog een keer een blik in het paspoort. Ik kreeg met een viltstift een zwart kruis op mijn hand getekend, en Peter een rode streep en toen mochten we door. De toegang was verder gratis.

Er waren superveel (water)vliegtuigen tentoongesteld. Je kon ze allemaal aanraken, veel met uitleg over de motoren. Wel heel interessant. We hebben daar een uur of twee doorgebracht.






leuk om eens onder een vliegtuig te kunnen staan
geschutskoepel
atoombom
deze zagen we ook nog oefenen toen we zaten te wachten op ons paspoort 


voor de Marine One, met Nixon in de heli
Na het museum nog gestopt bij Big Lagoon State Park. Het was bijna 16:00 uur toen we daar aankwamen. En omdat het park bij zonsondergang (17:00 uur) zou sluiten, kregen we $2 korting op de normale toegang van $6.
Het was een klein park met een wandeling langs een grote lagune en wat kleinere. Was even leuk.



niet verkeerd wonen hier



Het was nog best een eind terug rijden. Tegen 19:00 uur waren we weer in ons huisje. We hebben kipnuggets gegeten bij McDonalds omdat we geen zin meer hadden om nog eens weg te gaan.

Inmiddels hadden bewoners van onze flat kerstversiering aangebracht bij de ingang.


morgen ga ik op zoek naar een kapper, want zo kan ik niet op het werk verschijnen volgende week😉.

Het was behoorlijk fris vandaag, 13 graden.

Groetjes,
Peter en Monique


Geen opmerkingen:

Dag 9 - Dublin

Hallo allen, Peter ging zich vannacht minder lekker voelen. Veel hoesten, zweten. Koorts denk ik. Vervelend als je nooit ziek bent en dan ...